Post | CTELO
top of page

Adonis: Ctelo Koblet Ukraina-kontoret til internasjonalt nett

Adonis HR-systemer brukes av sjøfartskunder i alle verdensdeler. Både kunder og deres ansatte bruker Adonis systemer døgnet rundt. – Sentralbordet fungerte ikke i Ukraina, noe Ctelo løste for oss, sier direktør for forretningsutvikling, Martin C. Kviteberg i Adonis.


– Våre systemer er skreddersydd for maritime næringer. Kundeservice er essensielt for oss, og det er viktig at vi har en løsning som fremstår profesjonelt. Vi har alltid vært veldig fornøyde med Ctelo. Og vi setter spesielt pris på den menneskelige og direkte oppfølgingen, sier, direktør for forretningsutvikling, Martin C. Kviteberg i Adonis.


Mange brukere

I praksis drifter Adonis personalsystemer for alle sine 65 kunder fra alle verdensdeler. Blandingen av lønnskjøringer, oppfølging av medarbeidere, vaktplaner og flybestillinger gir høy kompleksitet og behov for profesjonell kundekontakt på skyhøyt nivå – hele døgnet.


– Det er flere tusen medarbeidere som blir behandlet i våre systemer. Det er også en del dokumenthåndtering på tvers av organisasjonen og fra kundenes medarbeidere, sier direktør for forretningsutvikling, Martin Kviteberg i Adonis.


– Teams er vel det viktigste verktøyet vi har i dag, legger han til.


Dårlig samtalekvalitet

Høyt nivå på bruken av Teams er selve årsaken til at Ctelo blir en viktig brikke for Adonis. Ctelo løste også en viktig floke for Adonis i Ukraina, hvor løsningene ikke fungerte godt nok – uavhengig av krigen i landet. Adonis hadde kontor der lenge før den brøt ut.


– Utfordringen var knyttet til dårlig samtalekvalitet, samt at det manglet et sentralbordoppsett. Telefonløsningen fungerte heller ikke godt nok, der kundene opplevde dårlig kapasitet når de hadde behov for støtte. Vi fremsto ikke profesjonelle nok, understreker Kviteberg.


Kjernevirksomheten til Ctelo er å bidra til at kundene deres kommer i gang med Teams Tale på best mulig måte, der brukerne intuitivt kan benytte Microsoft Teams til alle nødvendige kommunikasjonsbehov.


Fant frem til Ctelo

Behovet for gode telefonløsninger er viktig. Kunder og deres ansatte ringer døgnet rundt for å spørre om hjelp i ulike spørsmål. Da blir de penset til riktig landkontor, avhengig av språk de snakker og tiden på døgnet de ringer.


Hvorfor fikk dere ikke til en løsning med Telenor?

– Gjennom Telenor hadde vi Skype for Business som en del av løsningen. Da vi ønsket en bedre løsning med større kapasitet og flere funksjoner, kunne ikke de levere det vi ønsket i Ukraina. Da gjorde vi en jobb med å finne en annen løsning, og fant fram til Ctelo, sier Kviteberg.


– Våre kontorer i USA og Filippinene bruker også det samme systemet som vi har i Ukraina, som derfor innebærer at det meste av organisasjonen og kundene bruker det samme systemet, sier Kviteberg.


– Da vi tok i bruk Ctelo, ble alle koblet inn på hele systemet. Sentralbordløsningen ble koblet mot Skype, før Microsoft innførte Teams, som overtok for Skype. Vi er rundt 60 personer internt i selskapet som bruker Teams. Av de som bruker Teams, er de fleste koblet opp mot Ctelo-løsningen, legger han til.


Påvirket av krigen

Adonis har vært i Ukraina i flere år, og krigen har påvirket dem direkte, og gitt en ny hverdag for mange av Adonis medarbeidere i landet.


– Fra vår side, så har de fleste ansatte flyttet eller rømt vestover i landet. Og noen har flyttet til Polen. Det er «business as usual» for de som kan det, til tross for omstendighetene. Så lenge de har internett og en «lap top» de kan bruke, så vil de jobbe som vanlig, avslutter Kviteberg.


FAKTA: Adonis


  • Kjernevirksomhet: Å gi maritime organisasjoner integrerte og skalerbare Human Resource Management- og lønnssystemer som sømløst koordinerer og konsoliderer prosesser på land og til sjøs.

  • Kontorer: Høylandsbygd (HQ), Bergen (besøkskontor), Grimstad (utviklingskontor), USA, UK, Brasil, Filippinene, Australia, Ukraina

  • Ansatte: Omkring 65

  • Kunder (utvalgte): Fjordline, Viking Line, P&O Ferries, DFDS, Crystal Cruises, Windstar Cruises, MAERSK Line, TEEKAY, American Steamship Company, Simon Møkster Shipping

bottom of page